fredag 30 mars 2012

Bara en dag kvar nu innan årets premiär. Nyvaxade linor, fulla flugaskar, nybundna tafsar. Tror jag är redo för vårens havsöringsfiske. Hoppas bara det blir gott väder på söndag.....
Jag har turen att vara ledig hela första veckan i April. Så jag räknar med att det blir fiske nästan hela veckan. Hoppas bara vindrna är med. Lite jobbigt att kasta fluga vid kusten i 20m/s. På premiären kommer jag fiska i Ljungskiletrakten......  som jag gjort de senaste 20 åren. Förrutom år 2000 och 2002 då jag varit på Orust.
Förra året var en seg start. Kl 17.00 tror jag det var så pratade jag med min sambo i telefonen och sade att det var dem sämsta premiären jag varit med om. Jag hade inte kännt nått och min kompis hade bara haft två lätta dragningar i flugan. När kl var 20.00 och vi lade ner fisket så hade jag fått 14 och min kompis ca 20st varav hälften var godkänd fisk. Dock bara en blänkare som fick följa med hem.
Dagen efter så drog jag den största västkustöringen jag fått på fluga. En fin blank fisk på 3,2kg och 69cm. Den var tyvärr helt tom i magen. Borde ha vägt nått hg till.
Öringfisket har ju bara blivit bättre och bättre för var år som gått de senaste 15 åren. (i Ljunskileområdet) Och ifjol så fick vi väldigt mycket fisk mellan 55-60cm. Hoppas dessa är ytterliggare lite större iår då de inte riskerat att fastna i nät längre pga 8-fjordar projektet :)

måndag 26 mars 2012

Har haft en helg full av båtvård. Polerning och vaxning av Rocaden. Hade inne motorn på servic för ett par veckorsedan. 300h hade det blivit förra sässongen. Nu är det mest väntans tider inför öringpremiären här på västkusten. Flugbindning är väll det som står högst upp på måste-listan nu.